Laden...

praktijkinformatie.jpg

Praktijkinformatie

Over de praktijk

PsycHe Leeuwarden is een kleinschalige vrijgevestigde praktijk. De praktijk is opgericht door Irma Henstra, GZ-psycholoog en EMDR-therapeut en is gevestigd in het gebouw Emmastate aan de Emmakade 59 in Leeuwarden. De praktijkruimte bevindt zich op de derde verdieping. Er is een lift aanwezig.

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30- 17.00.

Voorstellen

Mijn naam is Irma Henstra en ik ben aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als psycholoog met de hoofdrichting Klinische Psychologie. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik gewerkt bij de GGZ Drenthe en de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) voltooid. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van diverse klachten als angst- en stemmingsklachten.
Vervolgens heb ik bij verschillende afdelingen van de GGZ Friesland in Sneek en Leeuwarden gewerkt en hierbij vooral ervaring opgedaan met het behandelen van mensen met persoonlijkheidsproblematiek, eetstoornissen en traumagerelateerde klachten. Ik heb mij verder gespecialiseerd in verschillende behandeltechnieken waaronder Cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Als EMDR therapeut ben ik geregistreerd als EMDR Europe practitioner.
Sinds 2016 werk ik als GZ-psycholoog in mijn eigen psychologenpraktijk, PsycHe Leeuwarden.

Van de volgende verenigingen ben ik lid:

  • NIP (Nederlands Instituut Psychologen)
  • VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Als GZ-psychoog ben ik BIG geregistreerd (registratienummer: 49909782525).

Voor mijn studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik jaren gewerkt als docent in het HBO-onderwijs en zo ook veel ervaring met studiegerelateerde problematiek opgedaan.

Werkwijze

Je kunt je rechtstreeks aanmelden door te bellen met 0640769476, via het online contactformulier of de patiëntenportaal. Bij contact via e-mail is het goed zich te realiseren dat bescherming van de privacy niet te garanderen is. Dus vermeld geen medische gegevens of kies voor telefonische aanmelding of via het patiëntenportaal.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekering, is een verwijzing van je huisarts of andere erkende verwijzer nodig die gedateerd is voor de eerste afspraak. De verwijzing kan door de huisarts of andere verwijzer kan via Zorgdomein gedaan worden.
 
Na aanmelding word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek brengen we samen de klachten in kaart en de samenhang van de klachten met de huidige situatie, eerdere ervaringen en levensgebeurtenissen. We stellen behandeldoelen vast en kiezen de juiste behandelvorm. Tussentijds evalueren we of de gewenste doelen behaald zijn. Bij afsluiting is er een eindevaluatie en bespreken we hoe je op eigen kracht verder kunt.

Voorafgaand aan het intakegesprek en bij afsluiting van de behandeling word je gevraagd een vragenlijst in te vullen die het niveau van de klachten aangeeft. Zo krijg je inzicht in de veranderingen in de klachten gedurende de behandeling. 

Persoonsgegevens en rapportages worden volgens de richtlijnen AVG vastgelegd en 15 jaar bewaard.

In het kwaliteitsstatuut van de praktijk zijn meer gegevens te vinden over de praktijk zelf, de werkwijze, de klachtenregeling, vervanging gedurende vakanties, met wie de praktijk samenwerkt e.d.

 

 

PsycHe Leeuwarden
Psychologenpraktijk Henstra